THE HUMAN CULTURAL SPICE IN THE NEXT FEW DECADES WILL BE

Thảo luận trong 'Tran Van Son' bắt đầu bởi Tran Van Son, Thg 7 7, 2021.

  1. Tran Van Son

    Tran Van Son Member

    Tham gia ngày:
    Thg 10 17, 2013
    Bài viết:
    955
    Đã được thích:
    0
    Điểm thành tích:
    16
    GIA VỊ VĂN HÓA NHÂN LOẠI VÀO VÀI THẬP NIÊN TỚI CÓ PHẦN BỚT GAY GẮT HƠN & NHÂN LOẠI PHẢI CHĂNG SẮP ĐƯỢC THƯỞNG THỨC NHIỀU MÓN ĂN NGON CỦA THỜI ĐẠI? (Thơ Phiếm Luận, Thời Sự, Xã Hội) (P1/2)

    Nhìn Vấn Đế Tổng Thể của TQHCS, của Mỹ và Các Quốc Gia Tây Phương,
    Chúng Tôi cho rằng Cuộc Giao Lưu Văn Hóa của CTT R. Nixon & TS H. Kissinger…
    Dã tạo được một Duyên Trường, hầu Phân Hóa TQHCS & Liên Bang Sô Viết?
    Do đó, Mỹ đã rảnh tay, dù phải Chấp Nhận Chút Ít Hy Sinh để Giúp Nhau, Người Bạn Mới?
    CĐ Thế Giới lúc này, chỉ có một Quán Hàng Nổi Danh Mỹ, rất nhiều Nhóm Gia Vị Nội Công…
    Cùng lắm, Mỹ có Dậy TQHCS ít nhiều Nội Lực & Gia Vị Văn Hóa cũng Vẫn Vui?
    Vì đỡ phải Cạnh Tranh với Anh Địch Thủ Khó Chơi là Nga hay Liên Bang Sô Viết….
    Sau Này, chính CT Đặng của Trung Hoa HCS cũng đã tiết lộ rằng <Mèo Đen cũng như Mèo Trắng>?
    Như Một Bài Trước, Chúng Tôi đã phát biểu, Hai Gia Vị Văn Hóa HCS TH cũng hơi Tương Tự Gia Vị Văn Hóa Hoa Kỳ…
    Lý Do là Chủ Tịch Đặng đã tuyên bố <Xã Hội Chủ Nghĩa Đã Định Hướng Theo Kinh Tế Thị Trường?
    Viễn Ảnh một Dạng Gia Vị Văn Hóa 7 hay 8 phần đã Gặp Nhau từ Căn Bản?
    Vì thế cho nên, sau 3-4 thập niên, Quán Hàng Trung Hoa Hậu Cộng Sản, đã như Diều Gặp Gió?
    Vì Dân Số Đông, Cách Làm Việc lại Chịu Khó & Tuân Lệnh Giới Chủ Nhân?
    Hoặc cũng Chính Là Cái Khôn là Do Trăm Ngàn Cái Khó mà Thành?
    Có một Mùi Gia Vị vẫn nếm được là Dạng Mác Lê Độc Tài Toàn Trị?
    Có lẽ là Thói Lề & Phương Cách Sống vẫn còn theo Tục Lệ từ Thời Cổ Đại Phong Kiến?
    Vì vậy, có thể là Gia Vị này, vẫn Trục Trặc khi Giới Thực Khách cảm nhận được, lúc Thưởng Thức Món Cơm Tầu?
    Làm Nhà Hàng Ăn, tôi cảm thấy, sẽ Không Bao Lâu….
    Món Ăn Ấy, dù là Tư Bản Đỏ hay Tư Bản Xanh, vẫn Mong Một Chất Gốc, đều là Tư Bản cả?
    Tuy Vậy, Sự Biến Dịch của một Gia Vị, nhất là Gia Vị Văn Hóa…
    Có nhiều khi, phải mất hàng Thế Kỷ, hay hàng Chục Thập Niên?
    Tại Sao Vậy? Có lẽ tùy vào Kiến Văn của Ông Chủ Nhà Hàng Này?
    Nhưng Chúng Ta sẽ Nhìn Ra, khi các Gia Vị của Nhà Hàng HCSTH biến đổi thêm hay Pha Thành Gia Vị Mới?
    Tuy Vậy, trên Căn Bản, Chg Tôi đã thấy Nhiều Giới Siêu Giầu và Nhiều Nhà Tư Bản Đỏ….
    Muốn Thoát Ly khỏi Không Gian Ngột Ngạt, có Gia Vị Biến Chế lại Khó Ăn?
    Như Tại Hồng Kong, Đài Loan, tôi vẫn ngửi thấy Gia Vị của Mùi Thơm…
    Có phảng phất Gia Vị Văn Hóa Hoa Kỳ, và Nhiều Quốc Gia Tây Phương nữa?
    Phải Chăng, Chất Lượng Tư Bản Xanh đã thẩm thấu vào Cái Lưỡi của khá nhiều Thực Khách?
    Họ phải Đi Xa để Khả Thể Kiếm Được Gia Vị thật Thoải Mái, Hài Lòng?
    Và Khả Thể đỡ phải Hàng Ngày Ngửi vào những Gia Vị Quá Cay của vài Nhà Lãnh Đạo, do Chất Lượng Pha Chế, vẫn Châm thêm?
    Hay Giấc Mơ Quá Tải, cũ kỹ, của một Tần Thủy Hoàng, trong Lịch Sử?
    (Xin Coi tiếp P2/2)


    Vanson Tran – 7/7./2021

    TRANSLATION:
    THE HUMAN CULTURAL SPICE IN THE NEXT FEW DECADES WILL BE TASTING BETTER & HUMANITY WILL ENJOY A LOT OF DELICIOUS FOOD OF THE TIME?
    (Palavering Social Poem) (P1/2)

    Looking at the General Problem of the Communist Party of China, America and Western Nations,
    We believe that the Cultural Exchange of Ex. President R. Nixon & Dr. H. Kissinger…
    Did they create a Change, to divide the Communist Party of China and the Soviet Union?
    Therefore, America has free hands, even though it has to accept a little sacrifice to help each other, A New Friend?
    The World Community at this time, there was only one famous American Restaurant, which had many Spice Groups…
    At the very least, does the US have more or less Internal Forces and Cultural Spices Still Fun, Attractive?
    Because it won't have to compete with Another difficult Opponent, Russia or the Soviet Union….
    Later, it was Post-Communist China's Chairman, Mr. Deng himself who also revealed that <Black Cat is the same as White Cat>?
    As we said in a previous post, the two spices of these Two Cultures taste a bit similar to the American Culture Seasoning…
    That is the reason why, Ex. President Deng declared <Socialism Oriented to the Market Economy>?
    The Vision of a 7 or 8 Part of this Cultural Spice would be met from their Basics?
    So, after 3-4 decades, the Chinese Post-Communist Restaurant, like A Kite Meets the Wind?
    Because of the Large Population, How to Work Hard & Obey the Employer's Order?
    Or is it the same wisdom that is made by the Hundred Thousand of Difficulties?
    Is there a Spice that still tastes like Totalitarian Dictatorship?
    Maybe it's the Ways of Life that still follow the Traditions from the Ancient Feudal Times?
    More about this source text Source that required for additional taste in new Dishes?
    So, is it possible that this Spice, still Trouble when Diners are served, When Enjoying Chinese Dishes Today?
    Making More Restaurant Customers Eating, I feel, It won't be long….
    That Food, whether it's Red Capital or Green Capital, still Expect Quality to be Capitalistic?
    However, the Transformation of a Spice, especially a Cultural Spice…
    Sometimes, it takes Centuries, or Decades?
    Why so? Maybe it depends on the Restaurant Owner's Deep Knowledge or Outstanding Development?
    But Will We See It, When Post-Communist Restaurant's Seasonings Are More & More Transformed to Adapt with New Spices?
    However, or Basically, I have seen Many Super Rich People and Even Many Red Capitalists….
    Having Tendency to Get Out of the Suffocating Air Regions Where They Have To Adapt or Used with Processed Spices, which are Hard to Eat?
    Like In Hong Kong, Taiwan, but I still smell the Fragrant Spices…
    Is there a hint of American Culture, and Many Western Countries?
    Has the Quality of Green Capital Spice penetrated on to the Tongues of Many Diners?
    They Have To Go Away To Get The Comfort & Satisfaction Of Spices?
    And the Daily Possibility of Sniffing the Leaders' too strong Spices, Due to the Quality of Blending, Addition?
    So, is it possible that this Spice, still Trouble when Diners feel, When Enjoying Chinese Rice?
    Making Restaurant Customers Coming To Eat New Dishes, I feel, It won't be very long….
    That Food, whether it's Red Capital or Green Capital, still Expect Quality to be Capitalistic?
    However, the Transformation of a Spice, especially a Cultural Spice…
    Sometimes, it takes Centuries, or Decades?
    Why so? Maybe it depends on the Restaurant Owner's Knowledge?
    But Will We See It, When Post-Communist Restaurant's Seasonings Are More Transformed Or New Spices?
    However, on Basic, I have seen Many Super Rich and Many Red Capitalists….
    Want to Get Out of the Suffocating Air, Are There Processed Spices That Are Hard to Eat?
    Like In Hong Kong, Taiwan, I still smell the Fragrant Spices…
    Is there a hint of American Culture, and Many Western Countries?
    Has the Quality of Green Capital penetrated into the Tongues of Many Diners?
    They Have To Go Away To Get The Comfort And Satisfaction Of Spices?
    And the Daily Possibility of Sniffing the Leaders' Spices, Due to the Quality of Blending, Addition?
    Has the Quality of Green Capital penetrated the Tongues of Many Diners?
    They Have To Go Away To Get The Comfort And Satisfaction Of Spices?
    And the Daily Possibility of Sniffing the Leaders' Spicy Spices, Due to the Quality of Blending, Addition?
    Or in the Old, Overloaded Dream of a Qin Shi Huang’s Brain of their Old History?
    (Please continue to P2/2)


    Vanson Tran – July 7th, 2021

    FEW REFS FOR MY POST:



     
    Chỉnh sửa cuối: Thg 7 7, 2021

Chia sẻ trang này

Share